JORDBÆR SELVPLUK - GÅRDBUTIK: JORDBÆR OG GRØNTSAGER


Annexgården
Allinggårdsvej 50
Svostrup
8600 Silkeborg

Kontakt:
86 87 74 44
Peter Pape 20 31 60 86
peterpape@mail.dk

 

Produktion

Selvpluk

Gårdbutik

Forside

Gårdens historie

Annexgården er en gammel slægtsgård, som har været i vores families eje i over 300 år. Faktisk har Annexgården aldrig været handlet, udover den ene gang for flere hundrede år siden, hvor vores tip-tip-tip-tip-tip-tip-tipoldefar købte den af kirken. Han fik den til en billig pris, da den, som der står i papirerne, ”er meget forfalden over stok og værk”.
Det har de kommende generationer så forsøgt at rette op på, og vi synes faktisk i dag, vi har en ganske pæn lille ejendom.

Igennem årene har det givet været et slid at leve af vores sandede, og meget kuperede jord. Og efter en tør sommer har man sikkert mere end en gang været nødt til, at vinterfodre køerne med stråtaget fra en af længerne.
Min far var lidt af en entreprenørtype. Han startede midt i halvtredserne med traditionel landbrug med heste, grise, køer og får. I starten af halvfjerdserne gik han over til at lave fedekvæg i stor stil, men tørkeårene midt i halvfjerdserne fik ham til at indse, at det var risikabelt at have så mange dyr og så lidt foder. Så der måtte tænkes nye tanker.

Og en af de tanker blev jordbærproduktion.

Da jeg overtog driften i 1995 valgte jeg at opsige mit gode sælgerjob, og prøve lykken som fuldtids jordbærproducent. Og det har jeg ikke fortrudt.
Det giver en uforklarlig god fornemmelse i maven, at kunne skabe et udkomme på den samme jord, som mine mange forfædre også har kunnet gøre det.

Peter Pape