JORDBÆR SELVPLUK - GÅRDBUTIK: JORDBÆR OG GRØNTSAGER


Annexgården
Allinggårdsvej 50
Svostrup
8600 Silkeborg

Kontakt:
86 87 74 44
Peter Pape 20 31 60 86
peterpape@live.dk

 

Gårdens historie

Selvpluk

Gårdbutik

Forside

Produktion

Vi plukker jordbær på ca. 7 ha, det svarer til ca. 12 fodboldbaner.
Hvert forår planter vi ca. 3,5 ha med nye planter. Det første år plukker vi ikke på dem, faktisk klipper vi blomsterne af dem, så de kan koncentrere sig om at vokse sig store og stærke.

Derefter plukker vi på arealet i 2 år, hvorefter det bliver pløjet om. Så skal arealet dyrkes med korn eller lignende i 6 år før vi kan plante der igen. Det er vi nødt til, for at sikre os mod jordbårne sygdomme, som kan være ganske alvorlige og næsten umulige at slippe af med hvis de først får fat.
Vi har igennem årene øvet os meget i at lave så skånsom en produktion som muligt.
I de år vi plukker på et areal, sprøjtes der ikke mod ukrudt. Vi radrenser – ukrudtsharver og håndluger. Nogle år lykkes det meget godt, andre år må vi acceptere noget ukrudt – det er prisen for at være stædig!

At beskytte planter og bær kemisk mod svampesygdomme og skadedyr kan vi ikke undlade. Men ved hjælp af specielle rækkesprøjter og tæt opsyn i marken kan vi nedsætte forbruget med ca. 25%. Men risikoen ved at lade helt være er simpelthen for stor.

Det samme gælder vores forbrug af gødning. På vores sandede jord er risikoen for udvaskning stor. Det er skidt for miljøet. Men også for vores produktion. Den gødning der udvaskes, kan planterne selvfølgelig ikke få glæde af. Derfor lægger vi alt vores gødning ud lige i planterækken, så vi er sikker på, at det er der, hvor jordbærplanternes rødder er klar til at udnytte det. Derudover kører vi gødningen ud i 6 portioner hen over sæsonen, så planterne hele tiden har præcis det, de skal bruge, og kan udnytte det hele. Det gør så også, at vi sparer ca. 25% af mængden. Men det tager lang tid at gøre det!

Så alt i alt mener, vi at vi producerer en vare, vi med god samvittighed og en vis portion faglig stolthed, kan tilbyde vore kunder.